BöRTöNBE KERüLHET AZ EXELNöK, AKI ENGEDéLY NéLKüL CSóKOLT MEG EGY NőI FUTBALLISTáT

Vádat emeltek Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) korábbi elnöke ellen, amiért szájon csókolta Jenni Hermoso középpályást, annak akarata ellenére. Az ügyész most két és fél év börtönbüntetést kér a spanyol ügyészség által szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolt férfira.

Rubiales tavaly mondott le, miután a női világbajnok csapat egyik játékosát, Jenni Hermosót beleegyezése nélkül megcsókolta az éremátadónRubiales később bocsánatot kért a csók miatt.

A botrányt követően – hiszen nemcsak Rubialest, hanem a szövetségi kapitány Jorge Vildát is menesztette –, ideiglenesen először a nemzeti csapat történelmében, nő vehette át a szövetségi kapitányi pozíciót,  Montse Tomé személyében. A 41 éves sportvezető azonban szeptemberben kihagyta Hermosót a válogatott keretből, amit azzal indokolt, hogy szeretné megvédeni a játékost.

Novemberben az illetékes spanyol közigazgatási bíróság, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságához hasonlatosan három évre eltiltotta minden, a sportággal kapcsolatos tevékenységtől Rubialest.

Az Országos Bíróság Jorge Vildának, a szövetség korábbi marketingigazgatójának, Rubén Riverának és a férficsapat igazgatójának, Albert Luquénak is másfél éves börtönbüntetést kért, írja a Nemzeti Sport.

2024-03-28T06:34:47Z dg43tfdfdgfd