BOTRáNY ISZTAMBULBAN, KöZELHARC A PáLYáN A SZURKOLóKKAL

Törökország nem feltétlen mindig a béke és a nyugalom szigete a sportban. Péntek este Isztambulban a Fenerbahce–Monaco férfi kosárlabda Euroliga-meccs lefújása után a hazai nézők betódultak a pályára, és dulakodtak a vendégek játékosaival. Nem volt könnyű megemészteni, hogy a franciák 65–62-re győztek, és ezzel 2–2-re kiegyenlítettek a negyeddöntőben, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Alakul a Final Four mezőnye a férfi kosarasok Euroligájában. A címvédő Real Madrid már bejutott a berlini Uber Arenában esedékes négyes döntőbe a másik spanyol klub, a Baskonia elleni söpréssel. 

A másik három párharcban viszont 2–2 az állás, így mindent eldöntő ötödik meccsek lesznek. Az Olympiakosz 95–58-ra lelépte a Barcelonát, a Maccabi Tel-Aviv otthon 95–88-ra kikapott a Panathinaikosztól, míg a Fenerbahce szintén hazai pályán 65–62-es vereséget szenvedett a Monacótól. 

Ez utóbbi mérkőzésen roppant paprikás volt a hangulat a török metropolisz ázsiai luxusnegyedében, a 13 059 nézőt befogadó és zsúfolásig megtelt Ülker Sports Arenában. 

Ahogy lefújták a meccset, Jaron Blossomgame, a Monaco amerikai játékosa megindult a Fenerbahce kispadja felé, nem tudni, mi célból, mire elszabadult a pokol. A sárga trikót viselő Fener-szurkolók betódultak a pályára, meg akarták verni Blossomgame-et, többek között a hazai csapat kabalafigurájának kellett közbeugrania, hogy megvédje a játékost a nézők haragjától. 

Repültek a poharak a nézőtérről, a vendégjátékosokat rendesen megdobálták, miközben bemenekültek az öltözőjükbe. Szasa Obradovics, a Monaco szerb edzője próbált békebíró lenni, de nem sok sikerrel.

Később Sarunas Jasikevicius, a Fener litván mestere nyilatkozott az Euroliga riporterének:

Elnézést kérek a Monaco játékosaitól és az Euroligától, mindez, ami történt, nem jellemző a Fenerbahcéra, ezek nem mi vagyunk, mondta az edző.

Azért a történteket követően szerdán, Monacóban, az ötödik meccsen érdemes lesz megerősíteni a rendfenntartó osztagot...

(Borítókép: Az AS Monaco játékosai dulakodnak a szurkolókkal, miután megnyerték a Fenerbahce Beko–AS Monaco kosárlabda Euroliga-negyeddöntő negyedik mérkőzését az isztambuli Ulker Sportarénában 2024. május 3-án. Fotó: Ozan Kose / AFP)

2024-05-04T06:34:00Z dg43tfdfdgfd