BOJKOTT TöRöKORSZáGBAN, EGYMáST KöVETTéK A SZüRREáLIS PILLANATOK A STADIONBAN

A Fenerbahce labdarúgói egy perc után levonultak a pályáról, így káoszba fulladt a török Szuperkupa-döntő vasárnap este.

Már a meccs előtt benne volt a levegőben a botrány, amikor kiderült, hogy a Fenerbahce az első csapat helyett az U19-es együttessel hajlandó csak kiállni a találkozóra.

A mérkőzés aztán a tervezett időpontban elkezdődött, majd a Galatasaray az első helyzetéből gólt lőtt. Ez már önmagában érdekes fejlemény volt, de itt nem volt megállás:

49 másodperccel a kezdőrúgás után a Fenerbahce játékosai fogták magukat, és bevonultak az öltözőbe, ahova a cserejátékosok is követték őket.

A találkozót nem sokkal később félbeszakították. A Galatasaray játékosai előbb ünneplésbe kezdtek a szurkolókkal, majd elkezdtek labdázgatni a cserepadra nevezett csapattársaikkal, hogy a szurkolók legalább minimális futballt láthassanak, ha már kimozdultak otthonról.

A Fenerbahce alelnöke, Erol Bilecik megerősítette, hogy előre meg volt beszélve minden, a játékosok nem maguktól kezdtek bojkottba. Bilecik előzetesen arra kérte a saját szurkolóikat, hogy ne menjenek ki a stadionba.

Ezután bejelentette, hogy a Fenerbahce a következő két szezonban nem vesz részt a Török Kupa küzdelmeiben. Persze ehhez és a káoszba fulladt Szuperkupa-mérkőzéshez minden bizonnyal lesz egy-két szava a török szövetségnek.

A Fenerbahce korábban azzal is fenyegetőzött, hogy kilép a török élvonalból (végül az a döntés született, hogy ezt a szezont még végigcsinálják a Süper Ligben). A vezetőség azután helyezte kilátásba a drasztikus lépést, hogy egy márciusi mérkőzésen a játékosaikat megtámadták a Trabzonspor szurkolói.

A török futball az utóbbi időben többször is erőszakos megmozdulások miatt került a lapok címoldalára, írja az MTI.

DECEMBERBEN PÉLDÁUL FARUK KOCA, AZ ANKARAGÜCÜ KLUBELNÖKE A MECCS LEFÚJÁSA UTÁN LEÜTÖTTE HALIL UMOT MELER FIFA-BÍRÓT, MIUTÁN ŐT TETTE FELELŐSSÉ AZÉRT, HOGY CSAPATA PONTOKAT BUKOTT A HAJRÁBAN.

A török rendőrség később őrizetbe vette Kocát, miután a bíróság elrendelte a klubvezető letartóztatását.

2024-04-08T08:34:47Z dg43tfdfdgfd