BOGNáR GYöRGY CSAK MOSOLYOGNI TUD AZ MLSZ DöNTéSéN

A magyar labdarúgó-élvonalban (OTP Bank Liga) szereplő Paks vezetőedzője, Bognár György is megszólalt Mészöly Géza eltiltásáról.

Mint ismert, az Újpest FC vezetőedzője 1+2 hónapos eltiltást kapott egy közelmúltban tartott sajtótájékoztatón használt kifejezése miatt.

...Tudtunk váltani egy picit, és a beszálló játékosok is... Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát, és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni

– hangzott el Mészöly Gézától a Diósgyőr elleni, újpesti szempontból győztes mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága ezért a megjegyzésért csütörtökön plusz két hónapra eltiltotta Mészölyt a kispadtól. Az indoklás szerint a nyilatkozat „rasszista tartalmú” volt.

„Hallottam, hogy Géza talán nem is ülhet a kispadra eltiltás miatt. Egy kicsit szigorúnak találom ezt a fegyelmi határozatot, inkább megmosolyogtat” – mondta Bognár György az M4 Sportnak a Szusza Ferenc Stadionban a két csapat mérkőzése előtt.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének utolsó párharcán a bajnoki tabellán éllovas Paks hosszabbítás után, 2–1-re győzte le idegenben az Újpestet, így kialakult a legjobb nyolc mezőnye.

A negyeddöntő párosítását az M4 Sport stúdiójában még csütörtök este kisorsolták, ennek értelmében a bajnoki címvédő Ferencváros a tavalyi kupagyőztes Zalaegerszeget búcsúztató Diósgyőr vendége lesz, míg Kisvárdára az MTK látogat, írja az MTI.

A versenyben maradt két másodosztályú együttes közül az NB II-ben listavezető Nyíregyháza a Kecskemétet, a Vasas pedig a Paksot kapta ellenfélnek. A negyeddöntős mérkőzések hivatalos játéknapja április 3.

A negyeddöntő párosításai:

  • Kisvárda–MTK Budapest
  • Nyíregyháza Spartacus (II.)–Kecskeméti TE
  • DVTK–Ferencvárosi TC
  • Vasas–Paksi FC

2024-03-01T08:33:42Z dg43tfdfdgfd