BETELT A POHáR: EDDIG TűRTE JáTéKOSA üLDöZéSéT, FELJELENTéST TETT A REAL MADRID

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A Vinícius Júniorral szembeni rasszista támadások miatt a Real Madrid feljelentést tett a spanyol ügyészségen.

Az Osasuna-Real Madrid bajnokin a hazaiak győzelme 6.00, a döntetlen 4.25, a vendégek sikere 1.56-szoros szorzóval fogadható. (x)

A Real Madrid feljelentést tett a spanyol államügyészségen, és arra kérte a vádhatóságot, hogy indítson vizsgálatot a Vinícius Júniort támadó rasszista énekek miatt, amelyek az Atlético Madrid és a Barcelona e heti Bajnokok Ligája-mérkőzései előtt hangzottak el.

A Real Madrid pénteken közölte: felkérte az ügyészeket, hogy kérjenek felvételeket a két stadionon kívüli biztonsági kamerákról, annak érdekében, „hogy azonosítsák a visszaélések elkövetőit”.

Csütörtökön maga a brazil támadó retweetelt egy videót, amelyen az Atlético-szurkolók láthatók, amint ugrálnak és „Vinícius csimpánz”-t skandálnak a csapat szerdai, Inter elleni találkozója előtt.

A keddi Barcelona–Napoli meccs előtt pedig – a felvételek tanúsága szerint – a  katalánok drukkerei azt skandálták, hogy „Dögölj meg, Vinícius!”.

„A Real Madrid arra kéri az ügyészséget, hogy kérje ki a helyszínen meglévő felvételeket, hogy azonosítani lehessen az ilyen rasszista és gyűlöletkeltő inzultusok elkövetőit. Klubunk továbbra is a labdarúgás és a sport értékeinek védelmében fog dolgozni, és határozottan kiáll az olyan gyalázatos eseményekkel szemben, mint amilyenek az utóbbi időben folyamatosan előfordulnak” – áll a Real Madrid hivatalos közleményében.

A spanyol liga már csütörtökön közölte, hogy gyűlölet-bűncselekmények miatt jelenteni fogja ezeket az eseteket az ügyészségen.

A színes bőrű Vinícius rendszeresen vált rasszista támadások célpontjává a spanyolországi idegenbeli meccseken, különösen az elmúlt két szezonban.

2023-ban például az Atlético szurkolói egy városi derbi előtt fellógatták a játékos képmását egy madridi hídon. Az ügyészség négy év börtönbüntetést kért a négy drukkerre, akiket a hatóságok a cselekmény elkövetésével vádolnak.

Mint megírtuk, a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti nemrég arról beszélt, hogy soha nem látott még annyira üldözött futballistát, mint Vinícius Junior.

A brazil támadó az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen egy látszólag provokálatlan támadás során nyakon ragadta és a földre lökte a lipcseiek magyar válogatott védőjét, Willi Orbánt. A labdarúgó-társadalom egy jelentős része azon háborgott, hogy elmaradt a piros lap a mutatvány után.

2024-03-15T17:21:25Z dg43tfdfdgfd