BESZéLT A JöVőJéRőL A NéMET LABDARúGáS TALáN LEGNAGYOBB TEHETSéGE

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A német futball egyik legnagyobb tehetsége, a 20 éves Florian Wirtz nem szeretné attól függővé tenni a jövőjét a Bayer Leverkusennél, hogy a vezetőedző, Xabi Alonso marad-e a klubnál.

A Franciaország-Németország felkészülési mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.80, a döntetlen 4.00, a vendégek sikere 4.25-szörös szorzóval fogadható. (x)

Florian Wirtznek 2027 közepéig, Xabi Alonsónak 2026 június végéig szól a szerződése Leverkusenben.

A Gyógyszergyáriak minden versenysorozatot figyelembe véve immár 38 meccs óta veretlenek, 10 pont előnnyel vezetik a Bundesliga tabelláját – jó eséllyel a klubtörténet első bajnoki címét ünnepelhetik majd –, de a Német Kupa elődöntőjében és az Európa-liga negyeddöntőjében is ott vannak.

A kimagasló formában lévő Wirtz remek teljesítménnyel vette ki a részét a nagy menetelésből, összesen 11 gólt szerzett és 17 gólpasszt jegyzett a szezonban a Leverkusen mezében.

Sajtóhírek szerint Xabi Alonso iránt játékoskarrierjének egykori klubjai, a Bayern München és a Liverpool is érdeklődnek, Thomas Tuchel, illetve Jürgen Klopp nyári távozása miatt ugyanis új edzőre van szükségük.

Mondhatni, adja magát a következtetés, hogy amennyiben a spanyol tréner távozik, a német futball egyik legnagyobb tehetségének tartott kulcsembere is követheti őt valamelyik sztárcsapathoz.

A 20 éves, 14-szeres német válogatott támadó azonban a Spiegelben szombaton megjelent interjúban azonban úgy fogalmazott:

Ezekben a napokban a nemzeti csapatra koncentrálok. Utána pedig még sok tervem van a Bayer Leverkusennel”.

Németország – a nyári Európa-bajnokság házigazdája, a mieink csoportellenfele – szombaton Franciaország, három nappal később pedig Hollandia ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Florian Wirtz – akinek az értékét 100 millió euróra taksálja a Transfermarkt – röviden arról is beszélt, hogyan alakul majd a sorsa a közeljövőben.

Nem tudom, mit fog tenni Xabi Alonso, de az én tervem világos. Nem kötöm az utam az övéhez. Rendkívül fontos számomra, hogy ilyen jó kapcsolatom legyen vele, de természetesen egymástól függetlenül döntünk a jövőnkről” – magyarázta a 20 éves támadósztár.

Korábban apja és ügynöke, Hans-Joachim Wirtz is arra figyelmeztette az udvarlókat, hogy a nagyra tartott fiatal valószínűleg a következő néhány évben a jelenlegi klubjában marad.

Floriannak 2027-ig szól a szerződése Leverkusenben, körülbelül ennyi ideig marad is ott” – mondta Hans-Joachim Wirtz a Kolner Stadt-Anzeigernek.

2024-03-23T16:11:10Z dg43tfdfdgfd