„AZ NB I. SOKKAL KEMéNYEBB LESZ” - INTERJú RéVéSZ BáLINTTAL

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Nem a leggazdagabb csapatról beszélünk, mégis torony magasan vezetik a másodosztályt. Révész Bálint, az ország egyik legnagyobb fuvarozással foglalkozó cégének alapítójával készített interjút a csakfoci.hu.

Az FC barcelona-PSG Bajnokok Ligája-mérkőzésen a hazaiak győzelme 2.25, a döntetlen 4.00, a vendégek sikere 3.10-szeres szorzóval fogadható. (x)

Tavaly majdnem kiestetek NB III-ba, idén meg az NB I-be készültük. Mi hozott ekkora változást egy év alatt?

„Csoda! Az elmúlt években az edzők, vezetők ígértek mindent, aztán amikor nem jöttek az eredmények, mindenki magyarázkodott, az önkritikát hírből sem ismerték. Szerencsére ez már a múlt, végre eljutottunk oda, ahova szerettünk volna és nem kellett meghoznom egy drasztikus döntést.”

Tulajdonosként miken változtatott?

„Mostanra minden területre megtaláltam a megfelelő embert. Az ügyvezetőnk Dankó Gergő, egy fiatal, nagyon ambiciózus szakember, akinek mindenről be kell számolnia. A sportigazgató Fekete Tivadar, akivel már régóta egyeztettem a futballról és azt mondta, adjak neki másfél évet és egy sikeres klubot épít. Nem a levegőbe beszélt, látjuk, hol tartunk. És ott van Tímár Krisztián, aki vezetőedzőként kiváló szakmai munkát végez. Nálunk megszűnt az a gyakorlat, hogy kizárólag az edző igazol, az elmúlt években láttuk, hogy ez hová vezetett, majdnem az NB III-ba. A sportigazgató, természetesen a vezetőedzővel egyeztetve dönt az igazolásokról. Nagyon jó a keretünk, szakmailag és emberileg is, imádom az összes játékosomat.”

Milyen fizetéssel kalkulálhat egy kulcsjátékos Nyíregyházán?

„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk.”

A meghatározó játékosokat itt tudják majd tartani?

„Mindenkit megtartunk, akit szeretnénk. Ezek a gyerekek jól érzik itt magukat. Tudjuk, hogy az NB I sokkal keményebb, ezért 4-5 meghatározó játékost biztosan igazolnunk kell. Egyre vonzóbbak vagyunk, olyan futballisták is szívesen jönnének hozzánk, akik egy éve még szóba sem álltak velünk. Rövid távon az a célunk, hogy középcsapat legyünk az NB I-ben, nem akarunk liftezni. Tulajdonosként mindig betartottam az ígéretemet, most már lesz egy gyönyörű stadionunk, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődjünk.”

Hol látja a csapatot, ami a jövőt illeti?

„Egyértelmű, hogy az NB I-ben. A cél, hogy újra olyan hangulat vegye körül a csapatot, mint, amikor legutóbb az élvonalban eredményesen szerepeltünk. Lesz egy 8300-as stadionunk, az a személyes célom, hogy idővel Európába is ki tudjunk lépni. Ha ez megvalósul, ígérem, telt ház előtt fog játszani a Szpari.”

2024-04-16T09:17:52Z dg43tfdfdgfd