AZ „ERőS GYANú”, AMELY AGGASZTHATJA A RED BULL ELLENFELEIT

Miközben az időmérő edzés talán szorosabb volt a vártnál, addig a verseny már egészen sima Verstappen-sikert hozott, hiszen a háromszoros bajnok végig vezette a versenyt, és végül 22 másodperces előnnyel futott be csapattársa, Sergio Perez előtt.

Ami azonban még jobban aggaszthatja a Red Bull riválisait az említett különbségnél, az az, hogy Verstappennek vélhetően egyáltalán nem is kellett elmennie a határokig. Amikor a BBC Chequered Flag podcastjében megkérdezték Harry Benjamint, hogy a Red Bull „visszafogta-e” magát, ő így felelt: „Erős a gyanúm.”

„Nincsen bizonyítékom, amellyel ezt alá tudom támasztani, de már tavaly is erősen élt az a spekuláció, hogy a 2023-as autójukat sem hajtották meg 100 százalékig. Miért kéne Verstappennek tövig nyomnia? Amikor a leggyorsabb körre megy, akkor persze megteszi, de 57 körön át nincs rá szüksége, főleg nem a szezon elején.”

„Nincs rákényszerítve, amikor rengeteg plusz tempóval rendelkezik, még a saját csapattársával szemben is. Mennyi is volt? 20 másodperc körüli különbség. Az egyetlen alkalom, amikor közel került egy másik autóhoz akkor volt, ha lekörözött valakit. A bokszkiállások hibátlanok voltak, a gumikopás nála nem létezik, és ha mégis, akkor sem kell elvinnie őket a maximumig.”

„Több is van még tehát benne, és ez aggasztó a többi csapat számára, de szerintem aggasztó az egész sport szempontjából is az idei évet tekintve” – vélekedett Benjamin.

A Red Bullnál eközben azt állítják, hogy valójában nem is akkora az előnyük, mint az Bahreinben látszott.

Watch: Videón a Sauber 2024-es F1-es autója, a C44

2024-03-04T18:24:34Z dg43tfdfdgfd