ALONSO INDíTHATTA EL A LáNCREAKCIóT? AZ F1-ES SZAKéRTő SZERINT ELKéPZELHETő

A Kínai Nagydíj elsősorban a futam végén történt balesetről marad emlékezetes. A biztonsági autó utáni újraindításnál feltorlódott mezőnyben ugyanis az autók nagyon közel haladtak egymáshoz, pedig figyelmetlen volt, és a nagyot fékező Daniel Ricciardóba szaladt bele hátulról.

Az esetnek köszönhetően mind a kanadai, mind az ausztrál kiesett a versenyből, ami egyértelműen Stroll hibájából következett be. Sokan éles kritikákat zúdítottak az Aston Martin-pilótára, azonban Jan Lammers szerint az élmezőny indította útjára ezt a negatív folyamatot.

„Az, hogy ilyesmi történik, még butábbnak tűnik, mint amilyen valójában, mert tényleg meg tud lepni (egy ilyen láncreakció), ugyanis Alonso fékezett” – vélekedett a szakértőként dolgozó Lammers a NOS Forma-1-es podcastjában.

„Szinte olyan volt, mintha Ricciardo saját hibájából hajtott volna bele Piastriba. Nem tudom, hogy elkerülhette volna-e, ha Stroll nem hajt bele hátulról, mivel Ricciardo amúgy is nagyon közel volt Piastrihoz.”

Mint ismert, rögtön a baleset után Lance Stroll látványosan kiakadt, a körülményeket okolta, a büntetését pedig „ostobaságnak” nevezte, ami az események tükrében nem volt éppen helyes döntés. Lammers szerint főként a kanadai megjegyzései miatt volt ennyire nagy visszhangja az esetnek.

„Ez csak egy ostoba akció volt, egyszerűen nem figyelt oda. De ami különösen hülyévé tette, az a reakciója volt, szóval ebből a szempontból érthető, hogy Ricciardo 'kiakadt' emiatt” – zárta le a gondolatait Lammers.

Eközben a Haas volánja mögött a harmadik pontszerzését ünneplő Nico Hülkenberg igencsak elégedett volt magával a Kínai Nagydíj után, ugyanis ez volt a maximum, amit elérhetett.

2024-04-24T08:44:20Z dg43tfdfdgfd