A TöRöK SZTáRCSAPAT VISSZALéPHET A BAJNOKSáGTóL A PéLDáTLAN BOTRáNYT KöVETőEN

Akár a bajnokságtól is visszaléphet a Fenerbahce labdarúgócsapata azok után, hogy vasárnap esti bajnoki mérkőzése a rivális Trabzonspor ellen botrányba fulladt. A hazai csapat szurkolói a lefújás után a pályára rohantak, és megtámadták a Fenerbahce játékosait.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egészen hihetetlen jelenetek játszódtak le vasárnap este a Trabzonspor–Fenerbahce török labdarúgó-mérkőzésen. A vendéggyőzelemmel zárult találkozó lefújásakor a dühös hazai szurkolók a pályára rohantak, hogy revansot vegyenek a Fenerbahce játékosain. 

A káosz közepette néhány játékos berohant az öltözőbe, de többük kint ragadt a pályán, Michy Batshuayi, a Fenerbahce támadója pedig felvette a kesztyűt, és egy látványos pörgőrúgással kínálta meg az egyik agresszív szurkolót. Sőt, a lelátón is összetűzésre került sor, mivel a VIP-páholyban ülők poharakat és más tárgyakat dobáltak a hazai szurkolók irányába. 

A történtek után az isztambuli csapat hivatalos közösségi oldalán szinte azonnal  bejelentette, hogy minderre válaszul rendkívüli közgyűlést tart. Az április másodikára kitűzött közgyűlés napirendjén megtalálható az a pont is, 

amely a bajnokságtól való visszalépést tárgyalja, válaszul a március 17-i bajnoki mérkőzésen történtekre. 

Eközben a török labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja a mérkőzésen történteket, és a szükséges vizsgálatok lefolyása után felelősségre vonja az érintetteket, és minden esetben kiszabja a megfelelő büntetést. 

(Borítókép: Getty Images)

2024-03-18T17:30:36Z dg43tfdfdgfd