A SPANYOL SZUPERSZTáR KéNYTELEN VISSZALéPNI A SZEZON ELSő SALAKOS MESTERTORNáJáTóL

A világranglistán harmadik helyen rangsorolt Carlos Alcaraz kedden bejelentette visszalépését a héten zajló Monte Carló-i ezres kategóriájú tenisztornától, mivel nem épült fel sérüléséből.

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol teniszező nem léphet pályára a szezon első salakpályás mestertornáján Monte Carló-ban jobb karjában keletkezett izomsérülése miatt. Alcaraz a közösségi médiában jelentette be a rossz hírt, és mint elmondta, az utolsó pillanatig azért dolgozott, hogy játékra alkalmas állapotban legyen. 

Nagyon vártam már, hogy a Monte Carló-i salakon játszhassak, de ez idén sajnos nem lehetséges. Találkozunk jövőre

– tette hozzá a spanyol klasszis, aki februárban a Rio de Janeiró-ban rendezett tornán feladta mérkőzését mindössze két játék után. 

Ezt követően viszont újra kirobbanó formát mutatott a spanyol klasszis, az Indian Wells-i mestertornán megvédte címét, majd Miamiban – ahol Marozsán Fábián negyeddöntőig jutott – a legjobb nyolc mezőnye volt számára a végállomás. 

Carlos Alcaraz a nyolcaddöntőbe jutásért a kanadai Felix Auger-Aliassime ellen mérkőzött volna Monte Carló-ban. A torna első kiemeltje az a Novak Djokovics, aki az utóbbi hetekben nem lépett pályára, eközben pedig vezetőedzőjével is megszakította a hat éve tartó munkakapcsolatot. 

2024-04-09T14:17:53Z dg43tfdfdgfd