A SPANYOL MEGLEPETéSCSAPATOT KIZáRHATJáK A BAJNOKOK LIGáJA KöVETKEZő SZEZONJáBóL

Egybehangzó sajtóértesülések arról számoltak be, hogy adott esetben a Girona labdarúgócsapatát kizárhatják a következő spanyol bajnoki-, illetve Bajnokok Ligája-szezonból. A remek szezont futó katalán csapatot pénzügyi szabálytalanságon érték.

Akár spanyol élvonalbeli, tehát La Liga-tagságát és potenciális Bajnokok Ligája-részvételét is elbukhatja a Girona labdarúgócsapata, amely kimagaslóan teljesít idén, és jelenleg a tabella harmadik helyén áll – amely ugye BL-indulást jelentene a következő szezonra. 

Többek között a Mundo Deportivo és Football Espana arról számolt be, hogy mindezt rövid időn belül elbukhatja a katalán csapat, mivel pénzügyi szabálytalanságon érték. A Gironánál a tavaly igazolt Artem Dovbik szerződése kapcsán adódhatnak problémák, mivel sajtóhírek szerint a katalán csapat illetve az ukrán támadó korábbi klubja, a Dnyipro-1 szabálytalanul rendezte a mintegy 8 millió eurós transzfert. 

A labdarúgó ügynöke a cégével azonos nevű jogi személyt regisztrált volna Észtországban, ami teljesen illegális 

– tette hozzá a Mundo Deportivo. Az ügy kapcsán az európai szövetség, tehát az UEFA szankciókat róhat ki mindkét csapatra, adott esetben pedig az a forgatókönyv is megvalósulhat, hogy a Girona a Bajnokok Ligája-induláson túl spanyol élvonalbeli tagságát is elbukja. 

Érdekesség, hogy Dovbik a Girona egyik legfontosabb játékosa lett a szezon alatt, 31 bajnoki mérkőzésen 19 gólt szerzett. 

2024-05-03T12:16:08Z dg43tfdfdgfd