A „MEGLEPETT” ASTON MARTIN ELMONDTA, FELLEBBEZNEK-E ALONSO BüNTETéSE ELLEN

Igazán nagy csattanóval zárult az idei Ausztrál Nagydíj, hiszen az utolsó előtti körben George Russell a gumifalba csapódott a 6-os kanyarnál, és a Mercedese rendkívül veszélyes módon állt meg a pálya kellős közepén.

Szerencsére azonban senki sem találta őt el, a futam pedig virtuális biztonsági autó mögött ért véget. A visszajátszásokból látni lehetett, hogy az Alonsót üldöző Russell elveszítette uralmát az autója felett, miután a spanyol a szokásosnál korábban fékezett, hogy jobb kigyorsítása lehessen a következő hosszú DRS-zónára.

A versenyt követően hosszas tanakodás zajlott az ügyben, és az érintetteket is meghallgatták, az FIA versenybírái pedig végül arra jutottak, hogy Alonso vétkes volt az incidensben, így megbüntették őt. A spanyol pilóta a döntés kapcsán kifejtette, hogy nem ért vele egyet, és azzal próbált érvelni, hogy kemény, de fair módon versenyzett.

Szerinte egyáltalán nem szokatlan, hogy egy pilóta egy adott kanyart máshogy teljesít, mint az azt megelőző körökben, ő pedig csak a kigyorsításra játszott, ezért lassult be annyira a 6-osnál. Persze tudjuk, hogy a kétszeres bajnok minden hájjal megkent versenyző, de a büntetés jogosságát talán így is vitatni lehet.

Mike Krack csapatfőnök mindenesetre így is hasonló módon meglepődött az ítéleten: „Meglepő volt látni, hogy visszaesik a nyolcadik helyre a futam utáni büntetés miatt, de el kell fogadnunk a döntést. Ez nem fogja elvonni a figyelmünket az egyébként pozitív napról. 12 bajnoki pontot szereztünk ugyanis.”

„Le a kalappal mindkét pilótánk előtt, akik a rajtrácson elfoglalt pozíciójukat pontokra tudták váltani, miközben végig tudták vinni a két nagyon eltérő stratégiát.” A csapattárs, Lance Stroll egyike volt azoknak, akik előreléptek Alonso büntetésével, hiszen a kanadait így végül a hatodik helyen rangsorolták.

Krack a végén még elmondta, hogy hiába a meglepettségük az eset végkimenetele kapcsán, nem fognak fellebbezni.

A Red Bullnál eközben az adhat okot a meglepettségre, hogy érzésük szerint Max Verstappen kiesése nélkül sem tudták volna megnyerni az ausztrál futamot.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-24T15:30:41Z dg43tfdfdgfd