A MAN. CITY JáTéKOSA HAZUDOZáSSAL VáDOLJA GUARDIOLáT

Hazugsággal vádolta meg Pep Guardiolát, a Manchester City menedzserét Joao Cancelo, az angol együttestől jelenleg az FC Barcelonában kölcsönben szereplő védő. A portugál bekk egy interjúban arról beszélt, a katalán szakember szándékosan feketítette be őt azzal, hogy ne lenne megfelelő csapatember.

Széles körű médiavisszhangot kiváltó interjút adott a válogatottmeccsek alatti szünetben Joao Cancelo, a Barcelona kölcsönjátékosa. A Manchester Citynél 2027 nyaráig érvényes szerződéssel bíró portugál védő hazugsággal vádolta meg korábbi edzőjét, a Cityt ötször is angol bajnoki címig, valamint az előző idényben Bajnokok Ligája-győzelemig vezető Pep Guardiolát.

„A Manchester Citynél hálátlanul bántak velem. Guardiola hazugságokat terjesztett rólam, ilyen az is, hogy pocsék csapatjátékos vagyok. Kérdezzék csak meg Nathan Akét vagy Rico Lewist, ők tudják rólam az igazat. A klub sohasem tisztázott a hazugságok alól, noha fontos játékos voltam” – nyilatkozta hazájában az A Bola című lapnak Cancelo.

A játékos jövője egyelőre rendkívül kérdőjeles: Barcelonában ugyan marasztalják, de a katalánok pocsék anyagi helyzete miatt egyáltalán nem biztos, hogy erre sor kerülhet. A Citynél ugyan még van három év a szerződéséből, a fentiek alapján nehéz elképzelni, hogy Angliába visszatérve ismét az égszínkékek alapembere legyen...

Cancelo a manchesterieknél eddig 154 tétmérkőzésen lépett pályára, védő létére kilenc gólban és 22 gólpasszban vállalt szerepet. Három bajnoki címben, egy FA-kupa-, két Ligakupa- és – 2022. őszi mérkőzéseinek köszönhetően – a BL-sikerben is szerepet vállalt.

A jelenlegi szezonban 32 tétmérkőzésen szerepelt már a Barcelonában.  

2024-03-24T14:58:30Z dg43tfdfdgfd