A HONDA IS MEGSZóLALT CHRISTIAN HORNER üGYéBEN

A Red Bull Racing csapatfőnökének, Christian Hornernek az ügyében újabb fejlemények vannak: miután a Red Bull belső vizsgálata felmentette a vádak alól, az F1 munkatársainak kiszivárogtatták a Horner elleni állítólagos bizonyítékokat, majd Jos Verstappen szólította fel lemondásra a csapatfőnököt.

Azóta az is kiderült, hogy őszintétlenség miatt felfüggesztették a Hornert megvádoló női alkalmazottat, Horner pedig diplomatikusan reagált Jos Verstappen őt érintő nyilatkozatára.

Még több F1 hír:A Ferrari fejleményeket adott ki Carlos Sainzról

És míg a Ford előbb transzparenciát várt el a Red Bulltól, majd csütörtökön azzal fejezték ki támogatásukat az együttműködésük iránt, hogy a Red Bull F1 Academy-programjának névadó szponzorává váltak, addig a Honda reakciójáról eddig nem sokat hallhattunk.

A BBC megkeresésére a japán márka nem is kívánta hosszan kommentálni az ügyet, azt viszont elmondták, hogy teljes tisztázást várnak Horner ügyében:

„Jelenleg nem rendelkezünk teljes körű részletekkel az ügyről, ezért a Honda nincs abban a helyzetben, hogy részletesen kommentálja az ügyet. A lehető leghamarabb teljes tisztázást várunk” – mondta a Honda szóvivője a BBC-nek.

Eközben megvan, ki helyettesíti Sainzot a szaúdi hétvégén, míg az angol sajtó szerint kiderült, miért függesztették fel a Hornert megvádoló alkalmazottat.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-08T16:50:09Z dg43tfdfdgfd