A FREIBURG HIVATALOSAN BEJELENTETTE, KI VESZI áT SALLAI ROLANDéK IRáNYíTáSáT

Amit eddig csak sejteni lehetett, az péntek reggelre hivatalossá vált: nyártól Julian Schuster lesz a német élvonalbeli Freiburg labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az viszont még kérdéses, hogy a klub két magyar válogatott játékosa, Sallai Roland és Szalai Attila játszhat-e a szakember kezei alatt.

Mint ismert, a Bundesligában szereplő Freiburg vezetőedzője, Christian Streich hétfőn jelentette be, hogy távozik a kispadról, és bár a jelöltek között ott volt többek között Lőw Zsolt is – aki nyárig még a Bayern München másodedzője –, végül házon belül oldották meg az edzőkérdést. 

A német sajtó már a napokban megszellőztette, hogy Julian Schuster veszi át nyártól a vezetőedzői szerepkört, aki eddig a klub utánpótlásában dolgozott. Érdekesség, hogy ez lesz a 38 éves szakember első feladata felnőttcsapat élén. A Freiburg péntek reggel jelentette be hivatalosan Schuster érkezését, aki 2008 és 2018 között játékosként szerepelt a csapatban. 

Az viszont még kérdéses, hogy a két magyar válogatott játékos, Sallai Roland és Szalai Attila játszhat-e majd a német szakember kezei alatt. Sallai távozásáról, lehetséges klubváltásról régóta beszélnek, míg Szalai Attila kölcsönben szerepel Freiburgban, lehetőséget viszont már jó ideje nem kap – legutóbb már a keret tagja sem volt.

2024-03-22T09:53:12Z dg43tfdfdgfd