A FERRARINAK BáRMIT MEG KéNE ADNIA VERSTAPPENéRT, MERT „HáROM TIZEDET” éR

Az Ausztrál Nagydíj végeredményéből azért nehéz kiindulni, mert Verstappen tulajdonképpen nem volt részese a futamnak a fékproblémája miatt. A holland bajnok nélkül a Ferrari összességében simán nyerte a futamot, de senki sem tudja megmondani, mi lett volna, ha Verstappen is versenyben marad.

A pole pozíciót ő szerezte meg, és a futam rajtjánál az élen tudott maradni, ő pedig ilyen helyzetből általában nem veszít. Most azonban egy technikai hiba állta az útját, így nem tudta beállítani a zsinórban tíz futamgyőzelmes rekordját.

Ami azonban jelenleg talán ennél is fontosabb, hogy Verstappen maradása nincs kőbe vésve a bikásoknál. Talán emiatt és a két csapat közötti helyzet miatt gondolja úgy Tom Coronel, hogy a Ferrarinak egy „üres csekkel” kéne magához édesgetnie honfitársát, hiszen mindenképpen jól járnának vele és a sebességével.

„Az egyetlen dolog, amit [Fred] Vasseurnek tennie kell ahhoz, hogy bomlasztó legyen, és hogy ismertebbé váljon, mint a pápa, az az, hogy elküld egy üres csekket Verstappen menedzserének, Raymond Vermeulennek. Nem kell ráírnia semmit. »Töltsétek ki, de Verstappen nálam fog vezetni«.”

A Viaplay másik elemzője, Kees van de Grint egyetértett Coronellel, mivel szerinte Verstappen képes lenne megadni a Ferrarinak azt a három tizedet, amellyel legyőzhetnék a Red Bullt. „Sosem túl drága. Három tized, rengeteg pénzbe kerül három tizedet találni egy autóval. Mindegy, melyik másik pilótát választod, mindig meglesz ez a hátrányod.”

„A Red Bullnak eközben mindig megvan ez az előny. Náluk mindig ott van az a két-három tized” – vélekedett Van de Grint. Verstappen azonban nyilvánvalóan nem fog a Ferrarihoz menni, hiszen ők már leigazolták Lewis Hamiltont a következő évre, miközben Charles Leclerc-rel is hosszú távra szerződtek, így ez a forgatókönyv valószínűtlennek tűnik, még akkor is, ha Verstappen esetleg tényleg elhagyja a Red Bullt.

Amire egyébként látszólag ismételten nőtt az esély, ha hihetünk a német Auto Motor und Sport cikkének.

2024-03-29T05:26:08Z dg43tfdfdgfd