A CITYTőL ELCSáBíTOTT CSODAGYEREK LEELőZTE HAALANDOT

Cole Palmer négy góllal járult hozzá a házigazda Chelsea 6–0-s győzelméhez az Everton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.

Az elmúlt pár nap nem az Evertoné: múlt hét hétfőn kiderült, újabb kétpontos büntetéssel sújtják az együttest a pénzügyi szabályzat megsértése miatt, most pedig hatgólos zakóba szaladt a Chelsea otthonában. Ezzel ismét rémisztően közel került a vörös vonalhoz, azaz a kiesést jelentő pozíciókhoz a tabellán: mindössze két hely és két pont a fór a legjobb kieső, a Luton Town előtt.

A hétfő összecsapás azonban nem az Everton szenvedései, mint inkább Cole Palmer bravúrjai miatt lesz emlékezetes. A 21 éves angol már a 29. percre mesterhármast szerzett (az első és a harmadik találata is élményszámba ment, ahogyan az alább a videón is visszanézhető), ezzel megadva az alaphangot a mérkőzéshez. A Chelsea a folytatásban sem állt le, Nicolas Jackson még a szünet előtt négyre növelte az előnyt, majd fordulás után ismét Palmer, a 90. percben pedig a mindössze 20 esztendős, a PL-ben ebben a szezonban debütált Alfie Gilchrist talált még a kapuba. Utóbbi játékos az első gólját szerezte az angol élvonalban (6–0).

Palmer viszont már csak ebben az egy idényben húsznál jár. A Manchester Citytől tavaly nyáron igazolt támadójátékos mesternégyesével a góllövőlista élére állt (20 gól és 9 assziszt) korábbi klubtársával, Erling Haalanddal (20+5) holtversenyben – emelte ki az MTI. A kanadai pontok tekintetében pedig már tisztán ő a legjobb a ligában.

A Chelsea rendkívül hullámzó formát mutat a szezonban, mi sem beszédesebb ezzel kapcsolatban, mint hogy az előző fordulóban a tökutolsó Sheffield United otthonában szórt el pontokat (2–2). Ennek ellenére Mauricio Pochettino együttese február első hétvégéje, azaz tizenegy meccs óta veretlen a bajnokságban. Más kérdés, hogy a négy döntetlenből és hét sikerből álló sorozat is csak arra elég, hogy mostanra stabil felső házi együttessé vált a londoni: 47 ponttal a kilencedik helyen tanyáznak Palmerék.

Az emlegetett Evertonnak épp hússzal kevesebb, 27 van.

A bajnokságot öt fordulóval – ám az élcsapatok esetében hat meccsel – a vége előtt a címvédő Manchester City vezeti (73) a hétvégén egyaránt vereséget szenvedő Arsenal (71) és Liverpool (71) előtt.

(MTI / Index)

LABDARÚGÁS

ANGOL PREMIER LEAGUE, 33. FORDULÓ

ChelseaEverton 60 (4

0)

szombaton játszották

Bournemouth

Manchester United 22 (2

1)

Newcastle United

Tottenham Hotspur 40 (2

0)

Brentford

Sheffield United 20 (0

0)

Burnley

Brighton 11 (0

0)

Manchester City

Luton Town 51 (1

0)

Nottingham Forest

Wolverhampton Wanderers 22 (1

1)

vasárnap játszották

Liverpool

Crystal Palace 01 (0

1)

West Ham United

Fulham 02 (0

1)

Arsenal

Aston Villa 02 (00)

(Borítókép: Cole Palmer ünnepel. Fotó: Getty Images Hungary)

2024-04-16T06:47:07Z dg43tfdfdgfd