4–0-RA VEZETTEK, MéGIS öLRE MENTEK EGYMáSSAL A TIZENEGYESéRT

Mint beszámoltunk róla, 6–0-s diadalt aratott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Chelsea. A londoni kékek az Evertonon gázoltak át a mesternégyest szerző Cole Palmer hathatós közreműködése mellett. Palmer két remek gólt is szerzett, a negyediket pedig tizenegyesből lőtte. Most utóbbi találata került a brit sajtó figyelmének középpontjába…

„Ez a viselkedés elfogadhatatlan. Nem fordulhat elő még egyszer. Ha mégis így lesz, mindenki, aki részese, kikerül a csapatból. Nem viccelek!” – dühöngött a Chelsea–Everton- (6–0) bajnokit követően Mauricio Pochettino, a kiütéses győzelmet arató londoniak menedzsere. Az argentin szakember dühe nem a játék képének, játékosai összteljesítményének szólt, hanem a tizenegyesből szerzett, ötödik találatot megelőző pillanatoknak.

Full video of the penalty incident showing Noni and Jackson fighting over the ball, Thiago intervening

byu/charllikesbees inchelseafc

Malo Gusto, Noni Madueke, Nicolas Jackson és Conor Gallagher ugyanis összekaptak a pályán, hogy kinek kéne elvégeznie a tizenegyest – Gusto és Gallagher mentségére szóljon, ő csak a mesterhármasnál járó Palmer kezébe próbálta odaadni a labdát. A londoniak konkrétan egymást lökdösték, a jelenetet pedig közelről mosolyogta végig a vendégek kapusa, Jordan Pickford. Végül az angol hálóőr öröme nem tartott ki: a kisebb dulakodás után Palmeré lett a labda, aki idénybeli kilencedik büntetőjét értékesítette – kilencből. Ezzel egyébként Yaya Touré (11/11) mögött már a második legjobb tizenegyes-értékesítő a Premier League történelmében egy szezonon belül.

A Manchester Citytől tavaly nyáron igazolt támadójátékos mesternégyesével a góllövőlista élére állt (20 gól és 9 assziszt) korábbi klubtársával, Erling Haalanddal (20+5) holtversenyben. A kanadai pontok tekintetében pedig már tisztán ő a legjobb a ligában.

A Chelsea rendkívül hullámzó formát mutat a szezonban, mi sem beszédesebb ezzel kapcsolatban, mint hogy az előző fordulóban a tök utolsó Sheffield United otthonában szórt el pontokat (2–2). Ennek ellenére Mauricio Pochettino együttese február első hétvégéje, azaz tizenegy meccs óta veretlen a bajnokságban. Más kérdés, hogy a négy döntetlenből és hét sikerből álló sorozat is csak arra elég, hogy mostanra stabil felső házi együttessé vált a londoni: 47 ponttal a kilencedik helyen tanyáznak Palmerék. Az Evertonnak – kétszeri pontlevonás után – 27 van. A bajnokságot öt fordulóval – ám az élcsapatok esetében hat meccsel – a vége előtt a címvédő Manchester City vezeti (73) a hétvégén egyaránt vereséget szenvedő Arsenal (71) és Liverpool (71) előtt.

(Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

2024-04-16T09:47:25Z dg43tfdfdgfd