10 PERC UTáN EMBERHáTRáNYBA KERüLT, íGY ESéLYE SEM VOLT AZ MTK-NAK A FEHéRVáR OTTHONáBAN

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésén a Fehérvár az MTK-t fogadta.

A találkozó alaphangját Kádár Tamás adta meg a 10. percben, a kék-fehérek hátvédje ugyanis a csapattársa, Varju rossz labdakezeléséből kapu felé meglóduló Karamokót buktatta utolsó emberként a kezdőkör szélénél, amiért egyből piros lapot kapott.

A Ferencváros-Debreceni VSC bajnoki mérkőzésen a hazaiak győzelme 1.45, a döntetlen 5.10, a vendégek sikere 6.75-szörös szorzóval fogadható. (x)

Ennek nyomán csak két kérdés maradt a hátralévő időre, hogy mikor lövi meg az elsőt a Fehérvár, és hogy mennyinél állnak majd meg.

A 17. percben Schön bal oldali lapos beadása után a Rácz kapusról kipattanót Christensen még kapu mellé lőtte, hat perccel később azonban megszerezte a vezetést a hazai alakulat, Sigér előreívelt labdáját Hej a tizenhatos bal oldalánál Schönhöz fejelte, aki Katonához tálalt, a középpályás pedig a rövid alsóba helyezett.

Fél óra elteltével megduplázta előnyét a Fehérvár, Katona végzett el gyorsan, kicsiben egy szögletet a jobb oldalról, Christensen kapta tőle a labdát, aki a tizenhatos sarkánál becsapta Bognárt, lövése pedig Kocsison megpattanva, Rácz kapust becsapva a bal alsóban kötött ki.

A 40. percben Csongvai is betalált, 22 méterről vállalkozott lövésre, a labda pedig a jobb alsóba pattogott.

A szünet előtt egyszer az MTK is próbálkozott, Nagy Zsombor ígéretes lövését Tóth Balázsnak kellett kitornásznia a jobb felső sarok elől.

A 77. percben a nem sokkal korábban csereként beálló Pető Milán lőtte a negyediket, de még milyet, egy gyors kontra végén 20 méterről hatalmas gólt ragasztott Rácz kapujába.

A 84. minutumban Kata kezezése miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amit Karamoko végzett el, de Rácz érezte az irányt és ki tudta védeni a tizenegyest, így maradt a 4-0.

Győzelmükkel a székesfehérváriak feljöttek a 2. helyre a tabellán.

2024-05-03T20:26:36Z dg43tfdfdgfd